Att handla med utländska aktier

Investering

Att handla med utländska aktier

Posted Onapril 12, 2017 0

 

Det finns många intressanta bolag på den svenska börsen, men för att få riskspridning och för att kunna investera i globala bolag som t.ex. Apple, Google och Amazon behöver man vända sig utomlands. Dessa aktier är noterade på Nasdaq i USA och för att bli delägare i dessa bolag måste man handla på den amerikanska börsen.

Att köpa utländska aktier, inte bara från USA utan också från Norge, Danmark, Finland, Tyskland och många andra börser, är enkelt idag genom både traditionella banker och nätmäklare. Oftast går aktien att söka upp med namn och kan handlas, med priset i den lokala valutan, t.ex. dollar för USA-aktier.

Innan man börjar handla med utlandsaktier brukar man få underteckna ett avtal från banken där man intygar att man är medveten om villkor för utlandshandel i det aktuella landet. Man brukar också behöva intyga sin ekonomiska hemvist och att man inte är en utsatt person på något sätt som påverkar handel med utlandsaktier. Dessutom gäller ofta andra skatteregler, plus att courtaget brukar vara högre för handel med utländska aktier.

sungit-lite