Investera i försäkringsbolag

Investering

Investera i försäkringsbolag

Posted Onoktober 1, 2021 0

Att investera i försäkringsbolag har blivit ett allt mer populärt val. De allra största försäkringsbolagen har visat sig ha en mycket stadig utveckling och utdelningar som är generösa och detta gäller även när pandemier eller stora naturkatastrofer råder. I andra fall är naturkatastrofer och pandemier något som ses som försäkringsbolags värsta fiender, men tittar man på börser så fluktuerar värdet inte till den grad som man kan tro.

Det finns mängder med olika försäkringsbolag som du kan välja mellan när du vill investera i aktier. Här hittar du både svenska bolag såväl som utländska och alla har fördelar och nackdelar. Ett försäkringsbolag som har blivit mycket uppskattat att investera i är det danska företaget Tryg, som fokuserar på att driva förslag om krav på ansvarsförsäkringar till alla företag som väljer att hyra ut el-sparcyklar.

Bästa försäkringsbolagen att investera i

Letar du efter bra försäkringsbolag till din portfölj? Då ska vi hjälpa dig på vägen. Här nedan listar vi bra aktier till försäkringsbolag som erbjuder allt från en trygg bilförsäkring till hemförsäkringar, djurförsäkringar och mycket mer. När du ändå är igång att titta på försäkringsbolag kan det vara en god idé att jämföra dina egna försäkringar för att hitta det billigaste alternativet. Idag betalar många människor t.ex. onödigt mycket för sin bilförsäkring.

  • Gjensidige Forsiking – Norge
  • Tryg – Danmark
  • Sampo Oyj – Finland

I dagsläget finns det ännu inga svenska försäkringsbolag noterade på börsen och det innebär att man måste titta på försäkringsbolag i andra nordiska länder – eller utanför norden för den delen. Alla tre bolag som är listade ovan är bra alternativ för dig som vill investera i försäkringsbolagsaktier och samtliga har haft utdelning årligen under de senaste 10 åren. Här ser man också en stadig höjning av utdelningen, vilket är unikt för just dessa försäkringsbolag. Jämför man med många andra kan man se att de är själva om att ha en bra utdelningstillväxt baserat på 5 år.

Risker med aktier

Det är viktigt att vara medveten om att investeringar innebär risker. Du kan aldrig vara garanterad att få tillbaka pengar som du har investerat och det gör att många drar sig för just aktier. För den som söker ett lite tryggare alternativ kan fonder vara ett bättre val. Fonder består redan av flera olika företag, vilket gör att du får en portfölj som redan är bra balanserad. För att din portfölj inte ska vara alldeles för utsatt vid eventuella konkurser eller fall rekommenderas minst 10-20 aktier/fonder.

sungit-lite