Investera i kryptovaluta

Investering

Investera i kryptovaluta

Posted Onjuli 2, 2018 0

Det kan vara läskigt att investera i en kryptovaluta för allra första gången, men samtidigt är det inspirerande och uppfriskande, vilket innebär att du känner alla känslorna som finns på skalan. För alla som investerar i valuta, aktier, fonder med mera, finns drömmen om att bli rik. Att kanske kunna ha sin egen privatchaufför eller köpa hus i Spanien. Visst kan det bli så, men ta gärna del av våra tips för nybörjare först, så kanske drömmen blir sann!

Gyllene regeln

Oavsett vad du investerar i, är den gyllene regeln att aldrig investera pengar som du inte kan vara utan. Fast du har fått goda råd och tips av experter inom sina områden, är det inte någon garanti att investeringen blir lyckad för dig.

Börja investera i kryptovaluta

Har du aldrig investerat i kryptovaluta kan det upplevas som rena rama djungeln där på den digitala valutamarknaden. Men när du väl förstår kryptovärldens fantastiska möjligheter, är det riktigt roligt och rafflande att satsa pengar i den typen av valuta.

Vi kommer försöka svara på några frågor som kan tänkas dyka upp när du är en novis inom detta område.

Vad är det du köper?

Kryptovaluta är en digital valuta som är helt och hållet anonym. Värdet ökar ju mer intresse det visas för valutan. Den mest kända kryptovalutan är Bitcoin och det är faktiskt den valutan som just för tillfället är mest värd i hela världen. Visserligen kan det vara ett säkert kort att satsa pengar i Bitcoin, men det är aldrig fel att sprida sina investeringar i andra kryptovalutor för att vara på den säkra sidan, som en backup. Ett bra exempel på en annan valuta är Ether som du hittar på plattformen för Ethereum; den spås att bli värd mycket. Andra valutor är Ripple, Dash och Monero. Det är smart att följa trenderna, det lönar sig oftast framöver.

Var köper du valutan?

Från början var tanken för att köpa och sälja Bitcoin eller någon annan typ av valuta, att köpare och säljare skulle sköta hela processen på egen hand. Men efter hand skapades olika depåer som det gick att lagra, köpa och sälja sin kryptovaluta i, eftersom köpare och säljare tyckte det var en olägenhet när de höll på med valutorna.

Numera finns det olika typer av betalnings- och växlingsverktyg som det går att använda sig av när det är dag att köpa och framför allt lagra kryptovalutor. Själva växlingarna ger dig möjlighet att sälja, köpa eller konvertera dina valutor, men också att betala med dem. Det finns till och med speciella designade bankkort som låter dig betala med kryptovaluta.

För att urskilja skillnaderna mellan de olika växlingarna, är det klokt att ta en närmare titt och läsa kommentarer från andra användare, för att på så sätt bilda sig en egen uppfattning inför en investering.

Nyfiken? Prova och testa med en mindre summa pengar för att se om kryptovaluta är något för dig!

sungit-lite