Branscher att investera i 2018

Investering

Branscher att investera i 2018

Självklart är det svårt att förutse vad som kommer att bli en riktigt bra investering – om det vore enkelt skulle alla bli rika genom aktiehandel. Med det sagt håller finansexperterna i världen med om att det finns vissa branscher och sektorer som det kan löna sig särskilt att investera i under 2018.

Vid en stor undersökning där beslutsfattare i 500 olika institutionella investerarföretag deltagit kom det till exempel fram att de flesta håller med om att teknikbranschen är den som kommer att gå framåt mest under det kommande året, och som således lönar sig mest att investera i.

En annan bransch som sannolikt kommer att växa allt mer är miljöbilar, och ett företag som ligger i framkant inom detta område är Hyundai. De håller till exempel för tillfället på att utveckla en vätgasbil, som kanske blir nästa stora miljöbil 2018. Om man vill investera etiskt och hållbart är Hyundai-aktier med andra ord ett investeringstips inför det nya året.

Andra branscher som förutspås göra bra ifrån sig under kommande år är hälso- och sjukvårdssektorn, försvarssektorn och den finansiella sektorn. Expertinvesterarna menar också att det är värt att satsa på tillväxtmarknader i allmänhet. Man ska dock se upp för tillgångsbubblor, som kan uppstå under 2018 som en följd av de låga räntor ekonomin har sett under en lång tid nu.

sungit-lite