Investerartips från Warren Buffet

Okategoriserade

Investerartips från Warren Buffet

Warren Buffet kan minst sagt sägas ha gjort en framgångsrik karriär som aktieinvesterare – genom sina investeringar har han skapat sig en förmögenhet på knappt 700 miljarder kronor. Om man vill ha tips gällande aktier och investering finns det med andra ord ingen som är bättre lämpad att lyssna på.

Buffet själv säger ödmjukt (?) att hans framgång inte har med intelligens att göra. Istället menar han att det viktigaste är att följa sitt eget huvud och att inte dras med av ”den girighet och rädsla som styr marknaden”. Buffet har ju blivit känd för att ha en investerarstil som skiljer sig från de flesta andra, där han inte fattar några snabba beslut, utan gör välövervägda investeringar som han kan ställa sig bakom både ekonomiskt och ståndpunktsmässigt. En av hans bästa investeringar var till exempel sannolikt att investera i Apple, och det var ett beslut som han hade tänkt på i flera år, säger han själv. Han menar att han ser en aktie som en del av ett företag, och att det säger sig självt att man gör en bra investering om företaget är välskött och har en vd som är ”ärlig och skicklig”.

Om du själv vill bli nästa Warren Buffet är en bra början att läsa ekonomi på universitetet, för att ha en grund att stå på när du analyserar marknaden. Om du vill förbättra dina chanser att komma in på den utbildning du vill gå ska du självklart göra högskoleprovet, men det kan vara lättare sagt än gjort att få ett bra resultat på provet. På Hpguiden.se finns resurser som kan hjälpa dig att förbereda dig bättre, så att du kan förverkliga din dröm om att göra karriär som aktieinvesterare. Något annat som kan vara läsvärt är boken The Intelligent Investor av Benjamin Graham, som Buffet själv menar var en stor inspirationskälla. Hans lugna och återhållsamma strategi är dock inte bara något som Buffet använder sig av när han investerar, utan något som genomsyrar hela hans liv. Trots sin förmögenhet äger Buffet till exempel inte en smartphone, och han bor fortfarande kvar i en liten villa i en förort till Omaha där han har bott sedan 1957.

sungit-lite