När ska man köpa aktier?

Investering

När ska man köpa aktier?

Många väljer att investera pengar i aktiehandel som en del i ett långsiktigt sätt att tjäna pengar. En anledning är att det knappast ger så stor avkastning att ha pengarna på ett sparkonto, och att samma summa kan växa betydligt mer i form av olika aktier. Det är alltid förenat med en risk att handla med aktier då pengarna kan förloras då aktier kan sjunka drastiskt i värde. Det som lockar de flesta investerarna är dock den långsiktiga trenden att börsen sakta men säkert klättrar uppåt.

Aktie som investering

För den som driver en egen firma och snabbt behöver kapital kan det vara lockande att ge sig in i aktiehandel. Detta är dock inget att föredra, då man istället riskerar att hamna i ekonomiska bekymmer ifall börsen faller. Försöker man täcka upp för utebliven inkomst finns det andra bättre sätt att gå. Det finns en mängd smarta företagstjänster som exempelvis inkassoservice som hjälper till med att få in betalning på faktorer. I vissa fall är det bättre att ha pengar på sparkonto för nödlägen, snarare än att de är låsta i aktier.

Hur stiger en aktie i värde?

Det är en mängd faktorer som avgör om en aktie stiger i värde, eller sjunker i värde. Långsiktigt är det själva vinsterna som bolaget gör, som kommer tillbaka till aktieägarna. Men långt innan dess kan själva förväntningarna, det vill säga tron på att bolaget gör vinst, skjuta aktierna upp höjden. Aktiehandel är med andra ord lite utav ett psykologiskt spel, där det kan gå väldigt snabbt ibland.

sungit-lite