Tre tips för att bli mer ekonomiskt oberoende

Investering

Tre tips för att bli mer ekonomiskt oberoende

Posted Onjuli 21, 2020 0

Längtar du efter mer frihet och att inte behöva oroa dig för ekonomin? Idag är det många som satsar på att bli ekonomiskt oberoende eller iallafall få en mycket bättre ekonomi. En god ekonomi hjälper dig när det krisar i samhället, som under coronakrisen.

1# Eget företag – bättre ekonomi

Även om du har en anställning är det klokt att också ha ett eget företag så att du kan tjäna mer pengar. Om ditt mål är att bli ekonomiskt oberoende, är det förmodligen också ett mål i sig att driva eget företag. De pengar som du ska tjäna måste ju förvaltas och förökas någonstans. Om du är företagare och känner att du vill maxa företagets möjligheter, komma framåt och verkligen kunna utveckla din firma, så bör du byta hemmakontoret till ett kontorshotell. Då kan du lättare nätverka med andra och hitta bra samarbetspartners. Kolla https://helio.se/ som har både kontor, mötesrum och coworking i Stockholm.

2# Satsa långsiktigt på aktier

Så gott som alla som har riktigt god ekonomi investerar i aktier. Aktier ger dig en möjlighet att få passiv inkomst. Men det går inte snabbt att bli rik på aktier: ränta-på-ränta-effekten kräver tid. Ränta-på-ränta innebär helt enkelt att du har så mycket pengar på ditt aktiekonto att räntan som du har tjänat in blir en del av själva potten som du börjar få ränta på. Tänk också på att sprida ut ditt aktieinnehav i olika branscher.

3# Betala av på lånen

Som Göran Persson och Jesus sa: den som har skuld är inte fri. Så sant. Vill du få bättre ekonomi måste du medvetet och strategiskt arbeta på att få bort dina lån. Ju mindre vita kuvert som kommer neddimpande i din brevlåda, desto mindre behöver du oroa dig för din ekonomi. God ekonomi och låga utgifter hör samman.

sungit-lite